Hindustani
Rhea Chakraborty o tym, czy ludzie w Bollywood boją się ją zatrudnić: „Nadal istnieje poczucie strachu”
Rhea Chakraborty została aresztowana w 2020 r. przez Biuro Kontroli Narkotyków (NCB) w sprawie związanej z narkotykami po śmierci Sushanta Singha Rajputa. Została osadzona w więzieniu w Byculla w ramach tymczasowego procesu na 28 dni, zanim została zwolniona za kaucją. Wtedy Rhea spotkała się z masową reakcją i trollowaniem w mediach społecznościowych. Teraz w niedawnym wywiadzie aktorka wspomniała, że po sprawie związanej z narkotykami nie ma wystarczającej liczby pracy w Bollywood.
Rhea Chakraborty o tym, że nie ma wystarczającej ilości pracy w Bollywood
W wywiadzie dla Mid Day Rhea Chakraborty została zapytana o nie dostawanie zbyt wiele pracy w Bollywood i czy ludzie boją się ją zatrudnić.
W odpowiedzi Rhea powiedziała, że nadal odczuwa strach, ale ma nadzieję, że wkrótce minie. Dodała jednak, że od 2020 r. sytuacja znacznie się uspokoiła i moc trolli już zniknęła.
„Czuję, że na tym froncie nadal panuje strach, ale mam nadzieję, że wkrótce to się unormuje. Wiele się uspokoiło i szczerze mówiąc, moc trolli zniknęła” – powiedziała Rhea.
Rheę można było zobaczyć w filmie Rumiego Jaffery’ego "Chehre" z 2021 roku, w którym wystąpili Amitabh Bachchan i Emraan Hashmi.
Rhea Chakraborty nazywa siebie jedną z najbardziej trollowanych osób w mediach społecznościowych
W tym samym wywiadzie Rhea powiedziała, że jest jedną z najbardziej trollowanych osobistości w mediach społecznościowych. Dodała jednak, że widziała życzliwość w trudnych chwilach.
„Miałam przyjaciół, którzy wspierali mnie i pomogli mi i mojej rodzinie emocjonalnie i finansowo. To dodało mi sił” – powiedziała Rhea.
W 2020 roku Rhea Chakraborty została oskarżona przez rodzinę o współudział w samobójstwie Sushanta Singha Rajputa. Po opublikowaniu tego postu spotkała się z masową nienawiścią i ostrymi reakcjami w mediach społecznościowych. Podczas przemówienia na konklawe India Today 2023 aktorka mówiła o tym, że nazywano ją „chudail (czarownica)”.
Powiedziała:
„W pewnym sensie podoba mi się imię chudai (czarownica). Kto w dawnych czasach był czarownicą? Czarownicą była kobieta, która nie należała do społeczeństwa patriarchalnego, miała własną drogę lub miała własne zdanie, które było sprzeczne z popularną wówczas opinią mężczyzn i społeczeństw patriarchalnych. Być może jestem taką osobą” – powiedziała.