Hindustani
Reżyser Aanand L Rai pracuje nad historią do trzeciego filmu z Akshayem Kumarem, pomimo niepowodzeń "Atrangi Re" i "Rakshabandhan"
Akshay Kumar i Aanand L Rai po raz pierwszy współpracowali przy filmach "Atrangi Re" (2021), a następnie "Rakshabandhan" (2022). Jednak ich zjednoczenie nie przyniosło żadnego sukcesu żadnemu z nich. W niedawnym wywiadzie Aanand L Rai ujawnił, że on i Akshay planują wspólną pracę nad większą liczbą historii.
Aanand L Rai o swojej przyjaźni z Akshayem Kumarem
Aanand L Rai opowiedział także jak rozwijała się jego przyjaźń z Akshayem Kumarem na przestrzeni lat. Powiedział, że to historia ich zapoznała, a potem połączyła ich więź z klasy średniej.
„Zawsze jest to historia, która przedstawia aktora i reżysera” – powiedział. „Więc wszystko zaczęło się od historii. Mam wrażenie, że potem dwóch facetów z klasy średniej związało się ze sobą więzią. Może to jest jeden z powodów. Zawsze powtarzam, że udało mi się zrozumieć Raju w Akshayu Kumar i być może on zrozumiał Anu we mnie. Hum log kitni kahaniyaan saath kar rahen hain (Wspólnie tworzymy wiele historii). Jeśli w ciągu swojego życia znajdziesz ludzi, którzy cię rozumieją i ty ich rozumiesz, to wykracza to poza historie i filmy. Dlatego dobrze jest mieć wokół siebie swoich ludzi”.
Aanand L Rai o współpracy z Akshayem Kumarem po raz trzeci
Zapytany, czy ta dwójka po raz trzeci złoży ręce do współpracy, Rai odpowiedział:
„Pracuję nad historiami. W dniu, w którym będę w pełni pewien, że ta historia będzie dobra dla Akshaya Kumara, a praca nad nią będzie dla niego przyjemnością, a ja będę mógł dać mu coś interesującego, wtedy zrobimy to. Może się to zdarzyć za sześć miesięcy, rok lub miesiąc."
"Atrangi Re" to komedia romantyczna, w której w rolach głównych wystąpili Akshay Kumar, Sara Ali Khan i Dhanush. Scenariusz filmu napisał Himanshu Sharma, a muzykę skomponował A.R. Rahmana.
"Rakshabandhan" to dramat rodzinny, który obraca się wokół więzi pomiędzy bratem i jego siostrami. Akshay Kumar zagrał rolę brata, a Bhumi Pednekar zagrał jego ukochaną.
Zarówno "Rakshabandhan", jak i "Atrangi Re" nie wywarły żadnego wpływu pieniężnego. Obecnie Aanand L Rai cieszy się sukcesem swojej produkcji marathi "Jhimma 2", której producentami są także Jio Studios i Chalchitra Mandalee.