Hindustani
Rhea Chakraborty reaguje na swoje „polowanie na czarownice” nadane podczas śledztwa w sprawie śmierci Sushanta Singha Rajputa
Rhea Chakraborty opowiedziała, że podczas śledztwa w sprawie śmierci jej ówczesnego chłopaka, Sushanta Singha Rajputa, padła ofiarą „polowania na czarownice”.
Aktor zmarł 14 czerwca 2020 roku, co wywołało spekulacje na temat jego śmierci. Chakraborty była w centrum zarzutów. Po aresztowaniu przez KBC groziła jej także kara miesiąca więzienia.
Wspominając to wydarzenie, Chakraborty opowiedziała o swoich przejściach podczas rozmowy z India Today. Powiedziała:
„W pewnym sensie podoba mi się imię Chudail. Myślę, że to interesujące. Kto w dawnych czasach był czarownicą? Czarownicą była kobieta, która nie należała do społeczeństwa patriarchalnego lub miała własną drogę, własne zdanie, sprzeczne z popularną wówczas opinią mężczyzn i patriarchatem. Miała swoje zdanie i własne przemyślenia. Może jestem tą osobą, może jestem chudail, może umiem robić czarną magię."
Dodała: „Prawda jest taka, że w tym kraju w ogóle nie rozumie się zdrowia psychicznego. Czynimy postępy i cieszę się, że młodzi ludzie teraz o tym mówią. Indie idą do przodu, ale jeśli ktoś jest sławny i ma problemy psychiczne, to tego nie rozumieją. Mówią: „ma sławę, ma sukces”. Dlaczego jest przygnębiony?”