Hindustani
Salman Khan, Jr. NTR, Akshay Kumar, Parineeti Chopra i inni wyrażają głęboki smutek po kolizji pociągu w Odisha
Kilku indyjskich celebrytów skorzystało z mediów społecznościowych, aby wyrazić swój smutek z powodu tragicznej kolizji pociągu w Odisha. Według najnowszej aktualizacji NDTV, katastrofalny wypadek dotyczył trzech pociągów – Bengaluru-Howrah Superfast Express, Shalimar-Chennai Central Coromandel Express oraz pociągu towarowego. W wyniku zderzenia zginęło co najmniej 238 osób, a ponad 900 zostało rannych. Ten incydent jest opisywany jako najbardziej śmiertelny wypadek kolejowy w kraju od ponad dwóch dekad. Obecnie trwają akcje ratunkowe, ogłoszono jednodniową żałobę państwową.
Premier Modi, Salman Khan, Akshay Kumar, Parineeti Chopra, Jr. NTR, Sunny Deol i inne gwiazdy złożyły kondolencje ofiarom.
Premier Narendra Modi napisał na Twitterze:
„Zrozpaczony wypadkiem kolejowym w Odisha. W tej godzinie smutku moje myśli są z pogrążonymi w żałobie rodzinami. Oby ranni szybko wrócili do zdrowia. Rozmawiałem z ministrem kolei @AshwiniVaishnaw i podsumowałem sytuację. Na miejscu wypadku trwają działania ratownicze, a poszkodowanym udzielana jest wszelka możliwa pomoc”.
Akshay Kumar:
"Serce pęka, gdy oglądam zdjęcia z tragicznego wypadku kolejowego w Odisha. Modlitwa o szybki powrót do zdrowia rannych. Moje myśli i kondolencje dla rodzin poszkodowanych w tym trudnym czasie. Om Shanti"
Parineeti Chopra:
"Modlę się za wszystkich zaangażowanych w okropne wypadki w Odisha. Życzę rodzinom, przyjaciołom i bliskim znalezienia sił i jak najszybszego wyzdrowienia. Bóg zapłać wszystkim."
Kirron Kher na twitterze:
"Zasmucona wiadomością o katastrofalnym wypadku kolejowym w Balasore w Odisha. Moje myśli i modlitwy są z rodzinami pogrążonymi w żałobie. Modlę się o szybki powrót do zdrowia rannych."