Hindustani
Kangana Ranaut na temat filmu Aamira Khana
Internauci od dłuższego czasu mają tendencję do „bojkotu Laal Singh Chaddha”. Aamir Khan, główny aktor filmu, podobno spotyka się z reakcją w mediach społecznościowych w związku z uwagami jakie kilka lat temu wypowiedział przeciwko Indiom. W międzyczasie Kangana Ranaut użyła swojego konta na Instagramie, aby wyrazić swoje obawy. Twierdzi, że Aamir jest mózgiem całej negatywnej prasy, która powstała na temat filmu. Napisała:
„Myślę, że wszystkie negatywne emocje związane z nadchodzącym wydaniem Laal Singh Chadda są umiejętnie nadzorowane przez samego geniusza Aamira Khan Ji, w tym roku żaden film hindi nie zadziałał (z wyjątkiem jednego sequelu komedii) tylko filmy z południa głęboko zakorzenione w kulturze indyjskiej lub z lokalnym smakiem radziły sobie, hollywoodzki remake i tak by nie zadziałał. Ale teraz będą nazywać Indie nietolerancyjnymi, filmy hinduskie muszą zrozumieć puls publiczności, nie chodzi o bycie hinduistą czy muzułmaninem. Nawet po tym jak Aamir Khan ji zrobił hindusko-fobiczny PK lub nazwał Indie nietolerancyjnymi, dał największe przeboje swojego życia, proszę, przestańcie mieszać w to religię lub ideologię, rozdzielcie ich złe aktorstwo i złe filmy".
Aamir również mówił niedawno o negatywnej kampanii przeciwko filmowi podczas imprezy promocyjnej filmu. Powiedział:
„Tak, jest mi smutno. Poza tym jest mi smutno, że niektórzy ludzie, którzy to mówią w głębi serca wierzą, że jestem kimś, kto nie lubi Indii. W swoich sercach wierzą, ale to nieprawda. To raczej niefortunne, że niektórzy ludzie tak czują. Nie o to chodzi. Proszę nie bojkotujcie mojego filmu. Proszę obejrzycie mój film.”
W "Laal Singh Chaddha" również grają Kareenę Kapoor Khan i Naga Chaitanyę w kluczowych rolach. Film ma się ukazać 11 sierpnia.