Hindustani
Sidharth Malhotra
Data urodzenia: 16 stycznia 1985
Miejsce urodzenia: Delhi, Indie
Zawód: aktor, model
Kariera:
Pierwsza przygoda Sidhartha w swiecie filmu bylo stanowisko asystenta rezysera podczas zdjec do filmu My name is Khan Karana Johara.
Jako aktor Sidharth zadebiutowal w filmie Student of the Year. Za swoja role dostal nagrode Filmfare za Najlepszy Meski Debiut.
Jego kolejnym filmem byla komedia romantyczna Hasee Toh Phasee, w której takze zostal doceniony przez krytyków.
W tym roku na ekrany kin wchodzi jego kolejny film Ek Villain.
Aktualna filmografia: KLIK
Na naszym forum m.in:
2012: Student of the Year - Abhimanyu Singh
2014: Hasee Toh Phasee - Nikhil Bharadwaj
2014: Ek Villain - Guru
2015: Brothers - Monty Fernandes
2016: Kapoor & Sons - Arjun
Zdobyte nagrody:
2013 - Stardust Awards - Breakthrough Performance - Male
2013 - South Africa India Film and Television Awards - Debut Actor of the Year - Male
Fotki:
Gwiazda bollywoodu
Jest przystojny ale jak dla mnie to gra dość sztucznie oraz tańczy strasznie sztywno.
Bollymaniak
Jest bardzo męski i seksowny Jak dla mnie jest dobrym aktorem,tańczy na razie słabo,ale to pewnie do czasu
Czekam z niecierpliwością na jego kolejny film
Hindustani
Zgadzam sie ze wszystkim Jest strasznie hot ale tanczyc nie potrafi wcale
Miejmy nadzieje, ze z czasem bedzie lepszy. W koncu dopiero jest na progu kariery.
Aidan Turner
Gwiazda bollywoodu
A moim zdaniem jest przystojny, ale mało męski. On jest taki jakiś wymuskany. Mam wrażenie, że przesiaduje w łazience dłużej ode mnie...
Gwiazda bollywoodu
Obejrzałam wszystkie 3 filmy z Jego udziałem. I jeśli chodzi o grę to słabo, zwłaszcza pod względem wyrażania emocji...
Pasjonatka bollywood
Jest dobrym, fajnym aktorem Tańczy trochę słabo, ale myślę, że się podciągnie
Jest nawet utalentowany. Chociaż czekam na więcej z jego udziałem bo potencjał na pewno ma
Sidharth jest przystojny i z pewnością utalentowany. Dobrze gra, ale myślę, że najlepszym filmem w jego karierze jest Ek Villan - zagrał tam fenomenalnie, to była jego najlepsza rola. Mam wrażenie, że od tego filmu gra coraz lepiej i mam nadzieję, że tak zostanie.