Saaho (2019)
Premiera: 30 sierpień 2019
Gatunek: akcja, triller s-f
Język: Telugu, Hindi, Tamil, Malayalam
Reżyseria: Sujeeth
Producent: Vamsi Krishna Reddy, Pramod Uppalapati
Scenariusz:
Muzyka: Shankar Ehsaan Loy
Wytwórnia muzyczna:
Pod bannerem: UV Creations
Obsada:
Prabhas
Shraddha Kapoor
Neil Nitin Mukesh
Jackie Shroff
Mandira Bedi
Chunky Pandey
Opis:
Będzie aktualizowany.
Ciekawostki:
* Zwiastun filmu ukazał się w 3 językach i pobił rekordy najczęściej oglądanych zwiastunów telugu, malajalamów i hindi.
* Film jest kręcony jednocześnie w językach hindi i telugu, "Saaho" jest oficjalnym debiutem aktora Prabhasa w hindi. Prabhasa poznano w całym kraju za pomocą serii Baahubali poprzez dubbingowanie filmu w hindi.
* Shraddha Kapoor mogła zrozumieć dialogi, które mówi w tym filmie w języku telugu, ale nie zna języka. Co do akcentów, wymyśliła własne akcenty. Nie wiedziała, czy to dobrze, czy źle.
* Prabhas uczy się języka hindi dla "Saaho", sam zdubbinguje film w języku hindi.
* Pierwsze spojrzenie na plakat "Saaho" było uznane przez wielu jako podobne do plakatu "Blade Runner 2049".
* Film jest wykonany za budżet 300 crore, w tym obejmuje to użycie efektów wizualnych.
* Film został nakręcony w Hyderabad, Bombaju, Abu Dhabi, Dubaju, Rumunii i innych częściach Europy.
* Międzynarodowy choreograf kaskaderski Kenny Bates nadzorował główne sceny akcji.
* Aktor Neil Nitin Mukesh gra głównego antagonistę w filmie.
Na forum:
* Shraddha Kapoor o roli gliny w "Saaho"
TEASER
Zdjęcia i plakaty:
Ciekawostki: bollywood.pun.pl
Ostatnio edytowany przez Svasti (2019-04-17 11:24:25)
Całkowicie uzależniony od forum
Chodzą też plotki o Katrinie i Shruti
Mówi się, że jest duże prawdopodobieństwo, że wystąpi Shraddha. Para, nie para, Shraddha mogłaby złapać fajny projekt. A patrząc na jej ostatnie filmy, owszem były świetne, ale furory w box office nie zrobiły. Podobno rola żeńska jest bardzo istotna i rozbudowana. Teaser wygląda mega interesująco.
Ja jestem ciekawa tego nowego duetu Jeśli się w ogóle sprawdzi, bo mnóstwo plotek krąży na temat roli żeńskiej. I szczerze mówiąc pierwszy raz wszystko mi jedno, kto zagra
Bollyamator
Zapowiada się super. Chętnie zobaczyłabym Prabhasa ze Shraddhą w duecie <3
Gwiazda bollywoodu
Świetny Teaser.
To już chyba potwierdzone, że Shraddha wystąpi w tym filmie, bo coraz częściej o tym piszą w Internecie. Widziałam też jakaś ankietę, czy fani cieszą się z tego, że Shraddha zagra.
Nie cieszą się fani Anushki Shetty, bo liczyli na jej duet z Prabhasem.
Potwierdzenia Shraddhy jeszcze nie ma. Mówi się, że w przyszłym tygodniu twórcy mają wydać oficjalne oświadczenie odnośnie roli żeńskiej.
Hmm ja w sumie z chęcią zobaczyłabym Shraddhę z nim
Wolałabym zobaczyć Anushkę Shetty w duecie z Parabhasem Ale w sumie ciekawa jestem czy coś wyjdzie z jego duetu ze Shraddhą
Ciekawe czy faktycznie rola żeńska będzie rozbudowana, Parabhas to raczej taki typ hiroła, który dominuje film więc może być ciekawie
Gwiazda bollywoodu
Zwiastun:
Ostatnio edytowany przez sianokos (2017-10-23 16:56:45)
W jednym z wywiadów Prabhas powiedział, że Shraddha będzie miała dużo scen akcji w filmie
Podobno Amy Jackson ma cameo w filmie.
Ładnie wygląda
Stały bywalec
Świetnie wygląda
Stały bywalec
Filmik zza kulis
A premiera filmu jest przesunięta na 2019r.
Gwiazda bollywoodu
Super plakat.
Hindustani
Jak dla mnie najlepszy plakat z dotychczasowych Prabhasa.
Hindustani
Mam nadzieję, że fabuła będzie ciekawa. Świetna zapowiedź, oszałamiające sekwencje akcji, wizualizacje.
Stały bywalec
Piosenka jest świetna! Z każdym przesłuchaniem podoba mi się coraz bardziej 😃
Hindustani
Piosenka "Enni Soni"
Hindustani
Muszę przesłuchać wersję telugu. Piosenka świetna, a widoki w klipie bardzo piękne.
Stały bywalec
Świetny plakat!
Hindustani
Piosenka "Bad Boy"
Stały bywalec
Z piosenkami się niestety nie popisali, ta również jest kiepska.
Hindustani
Nie uważam żeby ta piosenka była bardzo zła.
Przeczytałam, że Jacqueline Fernandez podzieliła się ogólnym doświadczeniem w pracy z zespołem z południa w piosence "Bad Boy":
„Zagłębiliśmy się w tę piosenkę zupełnie po omacku, a jednak okazała się bardzo dobra. Po raz pierwszy pracowałam z zespołem z południa i byłam zaskoczona, że pracują w tak szybkim tempie. Są bardzo profesjonalni i dobrze przygotowani. Prabhas ćwiczył ze mną wszystkie swoje ruchy na planie, dopóki nie dokonał tego."
tutaj więcej
Hindustani
Piosenka w dwóch językach:
Nieprzewidywalny to chyba najtrafniejsze słowo opisujące ten film. Kiedy myślałam, że już wszystko wiem, b u m! i okazuje się coś innego. Ale w pozytywnym sensie! Saaho to bardzo ciekawy, wciągający, pełen akcji film z delikatnym wątkiem miłosnym, co tylko dodało produkcji uroku. Prabhas zagrał fenomenalnie, a do tego wyglądał nieziemsko 😁 Shraddha również pokazała się z bardzo dobrej strony. A jaka między nimi jest chemia! Aż miło było ich razem oglądać. 🙂
Podsumowując, oceniam na 6 i polecam zapoznać się filmem, bo naprawdę warto. Ciekawa historia, akcja, romans, humor, obsada, ścieżka dźwiękowa, efekty specjalne. 💪