Shubh Mangal Saavdhan (2017)
Premiera: 1 września 2017
Gatunek: komedia romantyczna
Reżyseria: R.S. Prasanna
Producent: Aanand L Rai, Krishika Lulla
Scenariusz: Hitesh Kewalya, R. S. Prasanna
Pod bannerem: Eros International, Colour Yellow Productions
Muzyka: Tanishk-Vayu
Wytwórnia muzyczna: Eros Now
Język: hindi
Obsada:
Ayushmann Khurrana - Mudit Sharma
Bhumi Pednekar - Sugandha
Opis:
Opowieść o Mudicie Sharma, (Ayushmann Khurrana), który zaręcza się w dziewczyną, Sugandhą (Bhumi Pednekar). Rodziny obojga młodych czekają na to zaaranżowane małżeństwo. Jednak z powodu dysfunkcji wzwodu, Mudit nie potrafi myśleć pozytywnie, a za radą swoich przyjaciół, próbuje rozmaitych znachorskich sztuczek przeciwko impotencji.
Ciekawostki:
*Film jest inspirowany produkcją tamilską z 2013 roku, Kalyana Samayal Saadham.
*To drugi, po Dum Laga Ke Haisha, wspólny film Bhumi i Ayushmanna.
Całym sercem z bollywood
Całą moją uwagę zajęły utwory w tle
Ale zwiastun jest fajny, zapowiada super film, który kiedyś na pewno obejrzę
Stały bywalec
Trailer wygląda całkiem fajnie, z pewnością sięgnę po film
Stały bywalec
Piosenka jest całkiem fajna :3
Gwiazda bollywoodu
Fajny trailer.
Całym sercem z bollywood
Piosenki prezentują się fajnie
Całym sercem z bollywood
Ostatnio naszła mnie ochota na powtórkę pierwszego filmu duetu Ayushmann&Bhumi, dlatego jak mogłam nie obejrzeć "Shubh Mangal Saavdhan" ?
Nie żałuję ani trochę! Po zwiastunie myślałam, że film będzie dobry, tylko dobry. A jednak się pomyliłam - to jest świetna komedia romantyczna! Polecam serdecznie! Historia jest oryginalna, rzadko kiedy ma się styczność z produkcją poruszającą pewien problem u mężczyzn. Ukazano tą historię najlepiej, jak było można. Widać, jak duży kłopot sprawia facetom ten problem, a film nawet ukazuje, jak sobie z nim radzić (również w zabawny sposób). Z wielu scen się uśmiałam, a już po scenie, gdy Ayushmann mówi o swoim problemie Bhumi, nie mogłam przestać się uśmiechać na sam widok tej pary! Przebojowy duet! Dołączył do grona moich ulubionych *-* Ayushmann świetnie wcielił się w swoją postać, miałam ochotę być razem z nim! Bhumi również świetniw zagrała. Dlaczego tak krótko można skomentować ich osobno ? Bo największy skarb, to oni razem!
Myślę, że Wam również jeszcze bardziej spodoba się ten duet.
Ścieżkę dźwiękową bardzo lubię. Wszystkie piosenki wpadły w mój gust, nie potrafię wybrać najlepszej.
Moja ocena to 6 Polecam Wam ten film, można go oglądać z całą rodziną!