Wkręca się
KARTOFLANKA PO INDYJSKU
Składniki:
- 6-7 ziemniaków
-1 strączek chili
-1,5 litra bulionu drobiowego lub warzywnego
- 1-2 cebule
- mały jogurt naturalny
- szczypta pieprzu, gałki muszkatałowej, słodkiej papryki, łyżka margaryny
Przygotowanie:
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, cebulę posiekać, chili przekroić na pół wyjąć gniazda nasienne i pokroić. Razem podsmażać w garnku przez jakieś pięć minut. Dodać przyprawy i jeszcze podsmażać przez chwilkę dosłownie minutę. Zalać to bulionem, poczekać aż się zagotuje. Jogurt naturalny wymieszać porządnie z 0,5 szklanki zupy, tak aby nie było grudek, dodać do zupy. Lekko zagotować, posolić. m
Tak przygotowaną zupę można już podawać. Świetnie rozgrzewa.
Polecam
Offline
Zakręcony
Za kartoflanką nie przepadam ale na tą może bym się skusiła, tylko wszędzie to chili Hindusi strasznie lubią dać sobie czadu
Offline
Gość
ewelina89 napisał:
wszędzie to chili Hindusi strasznie lubią dać sobie czadu
zgadzam się
a ja nie przepadam . . .