Strony: 1
Hindustani
Rani Mukerji o poronieniu: „Nie mogę dać mojej córce rodzeństwa”
Rani Mukerji, która w zeszłym roku opowiadała o swoim poronieniu na Festiwalu Filmów Indyjskich w Melbourne, w wywiadzie dla Galatta India po raz kolejny opowiedziała o traumatycznym doświadczeniu. Rani Mukerji ujawniła, że przez prawie siedem lat starała się o drugie dziecko. W rozmowie z Galatta India Rani powiedziała:
„Oczywiście, to trudne. Starałam się o drugie dziecko prawie siedem lat. Moja córka ma teraz osiem lat, a kiedy miała półtora roku, starałam się o drugie dziecko i próbowałam dalej, aż w końcu zaszłam w ciążę, a potem straciłam dziecko. Oczywiście był to dla mnie bardzo, bardzo trudny czas. Poza tym nie jestem bardzo młoda, choć młodo wyglądam."
Rani dodała:
„Skończę 46 lat, to nie jest wiek, w którym mogę mieć dziecko. To dla mnie traumatyczne, że nie mogę dać córce rodzeństwa i naprawdę mnie to boli. Ale zawsze powinniśmy być wdzięczni za to co mamy. Dla mnie Adira jest moim cudownym dzieckiem i jestem naprawdę szczęśliwa, że ją mam. Pracuję nad tym i wmawiam sobie, że tak, Adira wystarczy."
Podczas Festiwalu Filmów Indyjskich w Melbourne w 2023 r. Rani Mukerji po raz pierwszy opowiedziała o swoim poronieniu. Aktorka ujawniła, że w 2020 roku była w drugiej ciąży i że straciła dziecko w piątym miesiącu ciąży.
„Być może dokonuję tego po raz pierwszy, ponieważ w dzisiejszym świecie każdy aspekt twojego życia jest omawiany publicznie i staje się planem rozmowy (...). Oczywiście nie mówiłam o tym podczas promowania filmu, ponieważ wyglądałoby to na próbę opowiedzenia o osobistych doświadczeniach, które stały się motorem napędowym filmu” – Business Today cytuje wypowiedź Rani Mukerji.
Rani Mukerji wspomina:
„Kiedy straciłam dziecko, Nikhil (Nikhil Advani) zadzwonił do mnie prawdopodobnie jakieś 10 dni później. Opowiedział mi historię (film "Mrs Chatterjee vs Norway") i właściwie od razu... nie żebym musiała przeżyć stratę dziecka, żeby poczuć te emocje, ale czasem pojawia się film pokazujący, co się dzieje osobiście, abyś mógł natychmiast się z nim połączyć. Kiedy usłyszałam tę historię, nie mogłam uwierzyć. Nigdy nie myślałam, że w takim kraju jak Norwegia rodzina indyjska musiałaby przez to przechodzić."
Rani Mukerji jest popularna w takich filmach jak "Hello Brother", "Har Dil Jo Pyar Karega", "Pyaar Diwana Hota Hai", "Chalo Ishq Ladaaye", "Chori Chori". Od 2014 roku jest żoną Adity Chopry. Są rodzicami córki Adiry.
Bollyamator
wow, that sound good
Strony: 1