Hindustani
Shah Rukh Khan opowiedział o roli Jamesa Bonda, robieniu pizzy i o niepowodzeniach, supergwiazda otrzymuje owację na stojąco
Shah Rukh Khan, jeden z najpopularniejszych i najbardziej wpływowych aktorów Bollywood, przemawiał na Światowym Szczycie Rządowym 2024 (World Government Summit) w Dubaju 14 lutego 2024 r. Brał udział w sesji konwersacyjnej z dziennikarzem CNN Richardem Questem, zatytułowanej "Ponadczasowy sukces: Rozmowa z Shah Rukhiem Khanem".
Opowiedział o swojej podróży do branży filmowej, przerwie w karierze, poglądach na Hollywood i pasji do robienia pizzy kiedy zrobił sobie czteroletnią przerwę w aktorstwie. Żartował też, że bardzo chciałby zagrać Jamesa Bonda, ale był za niski i za brązowy do tej roli. Oczarował publiczność swoim dowcipem i szczerością, a na zakończenie sesji otrzymał owację na stojąco.
Shah Rukh Khan opowiadał o roli Jamesa Bonda i pasji robienia pizzy
„Nie jestem legendą. Jestem Bond, James Bond. Bardzo chciałbym zagrać Jamesa Bonda, ale jestem za niski, żeby zagrać Bonda. Ale jestem na tyle brązowy, że mógłbym zagrać złego Bonda” – powiedział Khan, wywołując śmiech publiczności.
Dodał, że nigdy nie zaproponowano mu atrakcyjnej roli w Hollywood i odrzucił ofertę zagrania gospodarza teleturnieju w „Slumdog Millionaire”, ponieważ uważał, że jest to zbyt średnie.
Khan, który w swojej ponad trzydziestoletniej karierze zagrał w ponad 105 filmach, również opowiedział o narzuconym sobie urlopie w 2018 r., po tym jak jego filmy „Zero” i „Fan” okazały się klapą. Powiedział, że spędził cztery lata, ucząc się jak zrobić najlepszą pizzę na świecie i że nauczyło go to wytrwałości.
„Miałem ogromne wpadki i lizałem swoje rany. Nigdy nikomu tego nie mówiłem, ale przez te cztery lata nauczyłem się robić najlepszą pizzę na świecie. Przestałem słuchać historii i chcieć je opowiadać. Zrobiłem sobie małą przestrzeń kuchenną i nauczyłem się robić pizzę. Nauczyłem się wytrwałości.” – powiedział Khan.
Światowy Szczyt Rządowy 2024 to globalna platforma skupiająca liderów, ekspertów i innowatorów z różnych dziedzin w celu omówienia i kształtowania przyszłości ludzkości. Khan był jednym z czołowych mówców na tym wydarzeniu, wraz z innymi gwiazdami.