Hindustani
"Koffee With Karan 8": Kajol o przeszłym braku kontaktu z Karanem Joharem – „Nie chcę już poruszać tego tematu”
Ostatni odcinek "Koffee With Karan 8" był idealnym wspomnieniem, ponieważ gośćmi byli Kajol i Rani Mukerji. Obie supergwiazdy są nie tylko kuzynami i częstymi współpracownikami, ale także najlepszymi przyjaciółmi Karana Johara, gospodarza programu. Nie trzeba dodawać, że w tym odcinku rozmawiali o osobistych i zawodowych próbach i triumfach – a także o niektórych starych kontrowersjach.
Mówimy o niechlubnym rozłamie producenta-reżysera Karana Johara i Kajol, który trwał ponad dwa lata. Biorąc pod uwagę ich słynną przyjaźń, kiedy pokłócili się w 2016 roku, trafiło to na pierwsze strony gazet. Mówiąc o trudnych chwilach, Karan Johar podzielił się tym, że podczas ich rozłamu wyczuł jak ludzie dolewają oliwy do ognia, i zapytał o to Kajol. Karan Johar powiedział:
„Przez dwa lata nie rozmawialiśmy z Kajol, co było bolesną częścią naszego życia… Nie będziemy rozmawiać o tym, co się stało, ponieważ to wszystko należy do przeszłości… Ale czy zdawałaś sobie sprawę, że byli ludzie, którzy tak naprawdę podsycali w nas ogień kiedy nie rozmawialiśmy?”
Kajol, która nie przebiera w słowach, powiedziała:
„Tak, zdecydowanie… Ale szczerze, nie będę się w to zagłębiać. Nie chcę już poruszać tego tematu. To koniec. Skończyliśmy z tym i nie będziemy tego powtarzać. Zrobiłeś to. Powtórzyłeś to kiedyś w ogólnokrajowej telewizji. Nie będziemy tego powtarzać” i zakończyła dyskusję. Karan Johar chętnie się z tym zgodził i przeprosił za poruszenie tej kwestii.
Rozłam między Karan Joharem i Kajol rozpoczął się, gdy "Ae Dil Hai Mushkil" producenta Karana Johar i "Shivaay" pod reżyserią Ajaya Devgna – męża Kajol – starli się w pieniężnie z okazji Diwali w 2016 r.
Przed premierą filmów Ajay Devgn zamieścił fragmenty rozmowy telefonicznej, podczas której krytyk filmowy Kamaal R. Khan oświadczył współproducentowi "Shivaay", Kumarowi Mangatowi, że Karan Johar zapłacił mu 25 lakh za przychylną recenzję „Ae Dil Hai Mushkil”. Chociaż Kamaal twierdził później, że Karan mu nie zapłacił i że powiedział jedynie, co zrobił, aby zakończyć wymianę zdań z panem Mangatem, Kajol napisała na Twitterze: „Zszokowana!”. pozornie na korzyść męża.
Tweet nie spodobał się Karanowi Joharowi, który w swojej autobiografii "An Unsuitable Boy" poświęcił rozdział napiętym wówczas stosunkom między Kajol, a nim. Fragment rozdziału poświęconego tej sprawie brzmi:
„Ten tweet potwierdził szaleństwo w jakie wierzyła, że mogę kogoś przekupić. Poczułem, że to jest to. To koniec. I ona nigdy nie będzie mogła wrócić do mojego życia. Myślę, że ona też nie chce. Nigdy nie chcę mieć z nimi nic wspólnego jako jednostka. To ona była dla mnie najważniejsza i teraz to się skończyło… Problem nigdy nie był pomiędzy nią, a mną. To była sprawa między jej mężem, a mną, coś, o czym wie tylko ona, on o tym wie i ja wiem. Jednak czułem, że powinna przeprosić za coś, czego nie zrobiła. Czułem, że nie uzna 25 lat przyjaźni, jeśli chce wspierać męża, to jej prerogatywa… W ogóle nie chciałbym jej oddać cząstki siebie, bo zabiła każdą emocję, którą do niej miałem przez 25 lat. Nie sądzę, że ona na mnie zasługuje. Nic już do niej nie czuję.”
Jednak po narodzinach bliźniaków Karana Johara, Yasha i Roohi, przyjaciele wyciągnęli do siebie gałązkę oliwną, a Kajol „polubiła” ogłoszenie w mediach społecznościowych. W 2018 roku, dwa lata po braku kontaktu, Kajol i Ajay Devgn pojawili się w programie "Koffee With Karan 6".
W innym odcinku tego sezonu "Koffee With Karan" z Sarą Ali Khan i Ananyą Panday Karan Johar ujawnił, jak zakończył się rozłam między nim, a Kajol. Karan Johar powiedział, że wysłał aktorce zdjęcia swoich dzieci.
„Powiedziałem, że nie musisz odpowiadać, ale tak wyglądają moje dzieci – Yash i Roohi. Odpisała i powiedziała: „Jestem teraz przepełniona miłością”. Miesiąc później powiedziała: „To moje urodziny, nie musisz przychodzić”, ale poszedłem. Uściskaliśmy się, płakaliśmy i po sprawie.” – powiedział Karan.