Hindustani
Kajol chwali Shah Rukha Khana
Popularna piosenka "Jaati Hoon Main" z filmu "Karan Arjun" z 1995 roku, w którym występują Shah Rukh Khan i Kajol, nadal jest kultowym hitem. Co ciekawe, Kajol niedawno ujawniła, że nie miała wcześniejszej wiedzy na temat koncepcji piosenki podczas jej tworzenia. Jednak podziękowała swojemu bliskiemu przyjacielowi i wieloletniemu współpracownikowi, Shah Rukhowi Khanowi, za sprawienie, że poczuła się komfortowo i pomoc w przejściu przez ten proces. Rajesh Roshan skomponował piosenkę, a Chinni Prakash stworzył choreografię. W wywiadzie dla The Hindu Kajol została zapytana o tworzenie piosenki, którą chwalono za gustowne przedstawienie zmysłowości.
Piosenka:
Kajol przyznała, że brakowało jej jasnego zrozumienia projektu piosenki i po prostu postępowała zgodnie z instrukcjami. Uznała zasługę roli Shah Rukha w sprawieniu, by czuła się swobodnie podczas wykonywania tej piosenki. Według niej gwiazdy intuicyjnie rozumieją w jakiej sytuacji kobietom jest wygodnie, a gdzie niekomfortowo.
"Zupełnie nie zdawałam sobie sprawy z celu stojącego za działaniami w piosence. Przed kręceniem otrzymałam instrukcje dotyczące tego co należy zrobić, i po prostu ich przestrzegałam. Mimo, że było to trudne, udało mi się to osiągnąć. Muszę jednak podkreślić, że Shah Rukh pozostaje jednym z najbardziej empatycznych współpracowników, z którymi pracowałam. Doskonale rozumie dyskomfort i granice kobiety i dokłada wszelkich starań, aby zapewnić jej najwyższy komfort w wykonywaniu tych zadań."
Nadchodzące projekty Kajol
Nadchodzącym projektem Kajol jest film Netflix "Lust Stories 2", czyli antologia obejmująca cztery filmy krótkometrażowe. Reżyserami tych filmów krótkometrażowych są znani reżyserzy Amit Ravindernath Sharma, R Balki, Konkona Sen Sharma i Sujoy Ghosh.