Gwiazda bollywoodu
Prachi Desai
Data i miejsce urodzenia: 12 września, Surat , Gujarat, Indie
Biografia:
Karierę zaczęła w wieku 17 lat, rolą w telenoweli Kasamh Se.
Odeszła z serialu po 2 latach, aby zadebiutować na Bollywoodzkim ekranie. Jej debiutem była rola w Rock On. Debiut okazał się sukcesem. Od tego czasu Jej kariera rozwija się, a my możemy ją oglądać w filmach.
W 2007 wygrała Indyjską wersję Tańca z Gwiazdami.
Prachi jest etatowym rzecznikiem, ambasadorem marki i twarzą produktów Neutrogena. Jest także ambasadorem marki Goa Turystyka.
Aktualna Filmografia: KLIK
Na naszym forum:
2008: Rock On! - Sakshi
2009: Life Partner - Prachi
2010: Once Upon A Time In Mumbai - Mumtaaz
2012: Teri Meri Kahani - Mahi
2012: Bol Bachchan - Radhika
2013: I, Me Aur Main - Gauri
2013: Policegiri - Sehar
2014: Ek Villain - wystep specjalny
Nagrody i wyróżnienia:
2009:Indian Telly Award:Nagroda Specjalna dla sukcesu przełomu Bollywood - Rock On
Anandalok Awards:Dla Najlepszej Aktorki (Hindi) - Rock On
Sabse Favourite Kaun:Dla Najlepszej Nowej Aktorki - Rock On
2011:Apsara Award:Dla Najlepszej Aktorki w roli drugoplanowej - Once Upon A Time In Mumbaai
IIFA Award:Dla Najlepszej Aktorki Drugoplanowej - Once Upon A Time In Mumbaai
Zee Cine Award:Dla Najlepszego Aktora w roli drugoplanowej - kobieta - Once Upon A Time In Mumbaai
Lions Gold Award:Dla Najlepszej Aktorki Drugoplanowej - Once Upon A Time In Mumbaai
Stardust Award:Dla Najlepszej Aktorki w Obsadzie - Once Upon A Time In Mumbaai
Top 10 Bollywood:Aktorka drugoplanowa w Plebiscycie Roku - Once Upon A Time In Mumbaai
Fotki:
Ostatnio edytowany przez sianokos (2013-06-11 03:52:04)
Gwiazda bollywoodu
Lubię ją. Rolą w Rock On zyskała me serce.
Hindustani
Widzialam ja w Rock On!, Once Upon A Time In Mumbai i Teri Meri Kahani. Nie powiem zeby byla wybitna aktorka. Ale jest ok. Tylko nie wiem czemu w kazdym z filmów, które ogladalam jest nieszczesliwa - gra niespelnione zony i opuszczone kochanki
Aidan Turner
Gwiazda bollywoodu
Ja Prachi bardzo lubię. Jakąś tam wybitną aktorką nie jest, ale myślę, że całkiem dobrą. Poza tym wydaje się być bardzo sympatyczna.